Eneste EU-godkjente kromgjær for blodsukkerkontroll

shutterstock_144658298

Dansk kromgjær setter en helt ny standard for virkningen og kvaliteten av krom. Råvaren, som er blitt EU-godkjent, kan tas opp ti ganger lettere enn tidligere kromvarianter og er den eneste godkjent til bruk for regulering av blodsukker.

Med introduksjonen av et helt nytt organisk kromgjær (ChromoPrecise), har man lykkes med å øke biotilgjengligheten av dette viktige sporstoffet opp til ti ganger i forhold til tidligere syntetisk fremstilte kromvarianter, som krompikolonat og kromklorid.

ChromoPrecise er utviklet av legemiddelfirmaet Pharma Nord i Vejle, og er det eneste i sitt slag som har fått godkjenning av EUs organ for matvaresikkerhet (EFSA) som et blodsukkerregulerende preparat.


Bedre effekt

Hemmeligheten bak den gunstige effekten til ChromoPrecise er at krominnholdet er innbygget i en gjærstruktur hvor krom danner forbindelse med aminosyrer og danner det viktige molekylet kromodulin. Dette molekylet danner et “makkerpar” med insulin, og sørger dermed for effektiv slusing av sukker (glukose) inn i cellene. Det er på grunn av den regulerende effekten ChromoPrecise har på blodsukkeret, at ChromoPrecise er blitt godkjent som et preparat for å vedlikeholde blodsukkeret hos mennesker.

Viktig ved vekttap

Stabilt blodsukker er viktig for en rekke ting, blant annet for å forebygge trangen til å spise sukker som ofte oppstår når blodsukkeret er ustabilt. For de som ønsker å gå ned i vekt, er det helt avgjørende at blodsukkeret er i balanse.

På samme måte er det viktig for diabetikere å holde blodsukkeret så stabilt som mulig, og mye tider på at krom kan være medvirkende til å regulere blodsukkernivået hos personer med sukkersyke.
Unik råvare

Det finnes andre kromgjærprodukter på markedet, men ChromoPrecise er det eneste som har fått EU-godkjennelse på bakgrunn av dokumentasjonen som viser at nettopp dette kromgjæret tas opp i kroppen 10 ganger bedre enn syntetisk fremstilte kromtyper. ChromoPrecise har for øvrig høy og stabil kvalitet og er betydelig sikrere ved bruk. Som forbruker er det viktig å lese merkingen på krompreparater nøye.

Med mindre det står spesifikt at produktet inneholder ChromoPrecise, er det ikke snakk om denne uniken råvaren, men et annet kromgjær som ikke kan dokumentere de samme egenskapene.

 

Hva er krom?

Krom er et såkalt sporstoff, noe som betyr at kroppen behøver det i små (mikroskopiske) mengder. Nettopp av den grunn er krom uhyre viktig, ettersom det inngår i et kompleks av aminosyrer som til sammen danner molekylet kromodulin. I samarbeid med insulin er kromodulin med på å sluse sukker fra blodstrømmen inn i cellene for forbrenning. Det er denne mekanismen som styrer blodsukkerreguleringen.

ChromoPrecise er utviklet av Pharma Nord på bakgrunn av årelang forskning på opptakeligheten til krom og dets virkning. Råvaren fremstilles på Pharma Nords fabrikk i Vojens, og produseres i henhold til gjeldende regler for legemidler (GMP-standard).

Skriv din kommentar her: